OSD Dogs

Agenda

Praktijkdag en workshops
Zie onder het kopje cursussen."

De laatste introductiedag
Zie hiervoor onder het "kopje" nieuws

USB stick
Iedere cursist heeft aan het einde van de Basiscursus een usb stick gekregen. Als je de nieuwste foto's wilt hebben, neem de usb stick dan mee naar de cursus. Wij zetten er dan de nieuwe foto's op.

Materialen voor het speuren
Bij Barbondog zijn materialen voor het speuren en detectie te koop.
Kijk op www. barbondog.com
Ook bij de OSD zijn deze producten te bestellen.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Instructeurs
 

Wij (Karin en Onno) geven cursussen op het gebied van gehoorzaamheid, speuren en geuridentificatie menselijke lucht. Wij dragen op enthousiaste en positieve wijze onze kennis en ervaring uit en hebben diverse cursussen gevolgd op het gebied van gedrag, gehoorzaamheid en diverse hondentrainingen. Naast de instructie bij Osd-dogs geven wij ook demo’s op het gebied van speuren, geuridentificatie en het bijtwerk van de politiehond. Op deze wijze kunnen de mensen kennismaken met het werk van de politiehond in diverse situaties.
 
Karin traint politiehonden voor zowel het bijt- als het speurwerk met als specialiteit gehoorzaamheid, speuren en geuridentificatie menselijke lucht. Later is zij zich ook gaan bekwamen in het geven van instructie in diverse disciplines van hondentrainingen. Iedere hond heeft een training op maat nodig. Honden hebben een eigen karakter en er zijn verschillen op het gebied van intelligentie. De ene hond heeft meer aanleg voor het speuren en de andere hond heeft meer aanleg voor het identificeren van menselijke lucht. Dit maakt iedere hond bijzonder in zijn ontwikkeling voor een bepaalde discipline. Kennis van het gedrag van honden en van de diverse aanpakwijzen bij het aanleren van disciplines zijn hierbij belangrijk. Iedere hond leert op tenslotte op zijn eigen wijze. De achtergrond van gediplomeerd remedial teacher en de ervaring die Karin heeft opgedaan in het onderwijs en in de praktijk aan huis voor remedial teaching: RT "Vrolijk Opwaarts" helpen haar daarbij.
                                                 

Onno heeft een ruim 20 jaar ervaring met het trainen van politiehonden, speurhonden en het geven van instructie in diverse disciplines van de hondentraining, o.a. Bond voor de diensthond, de Knpv-sport en speurhonden. Ongeveer 12 jaar geleden heeft hij zich hoofdzakelijk toegelegd op het trainen van speurhonden, speuren en geur-identificatie. Voornamelijk op het gebied van menselijke lucht. Ongeveer 23 jaar geleden is Onno begonnen met geven van instructie op het gebied van speurhonden.