OSD Dogs

Agenda

De nieuwe data zijn bekend.
Zie onder data
11 december speuren in het bos
Zie nieuws

Foto's Oefendag
puin
Zie fotoalbum onder nieuws
Nieuwe speurcursus
Zie nieuws

OSD is verhuisd
De osd is verhuisd naar Heerhugowaard.
Zie nieuws

USB stick
Iedere cursist heeft aan het einde van de Basiscursus een usb stick gekregen. Als je de nieuwste foto's wilt hebben, neem de usb stick dan mee naar de cursus. Wij zetten er dan de nieuwe foto's op.

Materialen voor het speuren

Bij Barbondog zijn materialen voor het speuren en detectie te koop.
Kijk op www. barbondog.com
Ook bij de OSD zijn deze producten te bestellen.

 

 

 

 

 

Wat is Obedience Searching Dogs

Waarom trainen met je hond
Het trainen met je hond, is het samen bezig zijn een band op te bouwen. De eigenaar leert gaandeweg de lichaamstaal van de hond te herkennen. De hond leert in de basis te gaan liggen, zitten, volgen en andere vaardigheden op commando van de eigenaar in verband met het speuren. Ook hier leert de eigenaar tijdens de training, hoe om te gaan met de hond. Maar er wordt niet vergeten om de hond gewoon hond te laten zijn in al zijn hoedanigheid. Het ras of kruising waarvoor u gekozen heeft, heeft ras typische kenmerken waar u tijdens de training niet omheen kunt. De aanleg voor het “neuswerk” van de hond kunnen daardoor per hond verschillen. Elke hond kan een spoor ruiken, geuren uit de lucht opmerken of anderszins een geur waarnemen. Het volgen van een spoor zoals wij dat bij de OSD doen, is niet voor iedere hond gelijk duidelijk. Dat zullen we de hond duidelijk moeten maken.

  

De volgende cursussen bieden wij aan:

* Basiscursus speuren en geuridentificatie (speuren in combinatie met gedrag en gehoorzaamheid)
* Speuren en geuridentificatie gevorderden 1 en gevorderden 2
* Praktijkspeuren 1 
* Praktijkspeuren 2 → Module 1
                               → Module 2  
                               → Module 3
* Ondersteunende privé speurtraining
* Cursussen aan bedrijven voor speuren en detectie

Na het volgen van de cursussen is er de mogelijkheid voor de cursist om zich verder te ontwikkelen in een discipline die jou en je hond aanspreekt (reddingswerk, detectiehond enz.). Om deze hondentrainingen een professionele structuur te geven, is er gekozen om bij iedere cursus een theorieles te geven. Osd-dogs is opgezet om cursisten dusdanig op te leiden, zodat zij met voldoende theoretische- en praktijkkennis naar een vervolgopleiding kunnen gaan om zich verder te specialiseren. Het belangrijkste is om samen met je hond een goede band op te bouwen en plezier te beleven aan de cursus bij de OSD.

 De Algemene verordening gegevensbescherming

Sinds mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Het doel is niet alleen om de bescherming van persoonsgegevens binnen de Europese Unie te garanderen, maar ook om het vrije verkeer van gegevens binnen de Europese interne markt te waarborgen. De verordening geldt wereldwijd voor alle ondernemingen en organisaties die persoonsgegevens bijhouden en verwerken van Europese staatsburgers, onafhankelijk of er al dan niet betaald wordt voor diensten of producten.
De OSD houdt zich aan deze AVG en zal deze zo spoedig mogelijk op de website publiceren. Indien u deze eerder wilt inzien kunt u deze bij de OSD opvragen.

Facebookhttps://www.facebook.com/speurhondencursus