OSD Dogs

Agenda

Laatste oefendag puin 01 juni
Zie onder het kopje "Nieuws en bij de foto's.
Workshops
Zie onder het kopje "cursussen ".
Scroll naar onderen. 

De laatste introductiedag
Zie hiervoor onder het "kopje" nieuws

USB stick
Iedere cursist heeft aan het einde van de Basiscursus een usb stick gekregen. Als je de nieuwste foto's wilt hebben, neem de usb stick dan mee naar de cursus. Wij zetten er dan de nieuwe foto's op.

Materialen voor het speuren
Bij Barbondog zijn materialen voor het speuren en detectie te koop.
Kijk op www. barbondog.com
Ook bij de OSD zijn deze producten te bestellen.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat is Obedience Searching Dogs

Waarom trainen met je hond
Het trainen met je hond, is samen bezig zijn en een band op bouwen tussen hond en eigenaar. De eigenaar leert gaandeweg de lichaamstaal van de hond te herkennen. De hond leert in de gehoorzaamheidcursus  liggen, zitten, volgen en andere vaardigheden op commando van de eigenaar. Deze vaardigheden zijn noodzakelijk, als men met de hond wil gaan speuren. Ook leert de eigenaar tijdens de gehoorzaamheidscursus, hoe om te gaan met de hond. Belangrijk is dat de hond goed gesocialiseerd is. Een goed gesocialisserde hond is een noodzaak om alle niveaus van het praktijkspeuren te trainen. Maar er wordt niet vergeten om de hond gewoon hond te laten zijn in al zijn hoedanigheid. Het ras of kruising waarvoor u gekozen heeft, heeft ras typische kenmerken waar u tijdens de training niet omheen kunt. De aanleg voor het “neuswerk” van de hond kunnen daardoor per hond verschillen. Elke hond kan een spoor ruiken, geuren uit de lucht opmerken of anderszins een geur waarnemen. Het volgen van een spoor zoals wij dat bij de OSD doen, is niet voor iedere hond gelijk duidelijk. Dat zullen we de hond duidelijk moeten maken.

  Najaar 2020 18                                                           SAM 0044

De volgende cursussen bieden wij aan:

* Gehoorzaamheidcursus
* Basiscursus speuren en geuridentificatie (speuren in combinatie met gedrag en gehoorzaamheid)
* Speuren en geuridentificatie gevorderden 1 en gevorderden 2
* Praktijkspeuren 1 
* Praktijkspeuren 2 → Module 1
                               → Module 2  
                               → Module 3
* Ondersteunende privé speurtraining
* Cursussen aan bedrijven voor speuren en detectie

Na het volgen van de cursussen is er de mogelijkheid voor de cursist om zich verder te ontwikkelen in een discipline die jou en je hond aanspreekt (reddingswerk, detectiehond enz.). Om deze hondentrainingen een professionele structuur te geven, is er gekozen om bij iedere cursus een theorieles te geven. Osd-dogs is opgezet om cursisten dusdanig op te leiden, zodat zij met voldoende theoretische- en praktijkkennis naar een vervolgopleiding kunnen gaan om zich verder te specialiseren. Het belangrijkste is om samen met je hond een goede band op te bouwen en plezier te beleven aan de cursus bij de OSD.

 De Algemene verordening gegevensbescherming

Sinds mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Het doel is niet alleen om de bescherming van persoonsgegevens binnen de Europese Unie te garanderen, maar ook om het vrije verkeer van gegevens binnen de Europese interne markt te waarborgen. De verordening geldt wereldwijd voor alle ondernemingen en organisaties die persoonsgegevens bijhouden en verwerken van Europese staatsburgers, onafhankelijk of er al dan niet betaald wordt voor diensten of producten.
De OSD houdt zich aan deze AVG en zal deze zo spoedig mogelijk op de website publiceren. Indien u deze eerder wilt inzien kunt u deze bij de OSD opvragen.

Facebookhttps://www.facebook.com/speurhondencursus