OSD Dogs

Agenda

Laatste oefendag puin 01 juni
Zie onder het kopje "Nieuws en bij de foto's.
Workshops
Zie onder het kopje "cursussen ".
Scroll naar onderen. 

De laatste introductiedag
Zie hiervoor onder het "kopje" nieuws

USB stick
Iedere cursist heeft aan het einde van de Basiscursus een usb stick gekregen. Als je de nieuwste foto's wilt hebben, neem de usb stick dan mee naar de cursus. Wij zetten er dan de nieuwe foto's op.

Materialen voor het speuren
Bij Barbondog zijn materialen voor het speuren en detectie te koop.
Kijk op www. barbondog.com
Ook bij de OSD zijn deze producten te bestellen.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Nieuws

 

Oefendag puin 01 juni 2024
Op zaterdag 01 juni hebben wij een oefendag op het puin gehouden. We hadden prima weer. De honden hebben eerst geoefend, hoe het is om over het puin te lopen. Vervolgens zijn we gaan zoeken naar slachtoffers die verstopt lagen tussen het puin. Sommige honden vonden dit best moeilijk om zo hoog het puin op te gaan. Desondanks zijn de slachtoffers toch gevonden. Daarna nog even een pauze gehouden met koffie, frisdrank en een lekkere versnapering. Toen was het tijd om nog even te revieren. We hebben een slachtoffer tussen de rijen stenen verstopt en een slachtoffer in een container. De honden en hun geleiders moesten goed zoeken en dat was best wel moeilijk maar uiteindelijk allemaal gevonden.
Na afloop van het revieren zijn we gaan verzamelen. Tevreden en moe is iedereen met een certificaat en wat lekkers voor de hond richting huis gegaan. We kijken terug op een mooie dag, die tevens voor ons allemaal heel leerzaam was.
Daarnaast 'jammer genoeg' ook een afscheid van onze oefendagen. De opkomst voor deze dagen werd steeds minder en er is  gebleken, dat er meer behoefte is aan workshops. Deze gaan we zeker organiseren. In de workshops gaan we dieper in op de theoretische aspecten en de opbouw bij diverse onderdelen bij o.a. puin zoeken, revieren, gehoorzaamheid, sorteren enz.
Houd de website goed in de gaten. In de agenda, Facebook en via advertenties in de krant wordt vermeld wanneer er een workshop is.

                      DSC01011DSC02868

 

Introductiedag 30 maart 2024
Op zaterdag 30 maart hebben wij de laatste introductiedag gehouden. Deze introductiedag stond in het teken van het zoeken naar een dader. De hond en de baas hadden beiden een opdracht. Deze opdrachten bestonden uit diverse oefeningen. Voor de hond waren er veel oefeningen te doen op het gebied van behendigheid. Daarnaast was ook de detectie bij deze oefeningen van belang. Ook voor de geleider was er een zoekopdracht. Tussendoor nog met z'n allen een heerlijke lunch gebruikt. We kijken terug op een gezellige en leerzame dag.
 Tot onze spijt zijn we genoodzaakt om te stoppen met de introductiedagen en de oefendagen.
Daarvoor zijn in de workshops in de plaats gekomen.
Meer info. hierover vind je onder het kopje cursussen.